INTEGRALE THERAPIE.

  • Voor iedereen die soms het gevoel heeft vast te zitten en niet zichzelf te kunnen zijn; die voelt dat haar/zijn groei en geluk geblokkeerd is of zich bewust wordt steeds weer dezelfde ôfoutenö te herhalen. Dat gevoel van onvrede kan heel algemeen zijn, maar ook specifiek in bijvoorbeeld je relatie of je werk. Of je krijgt te maken met verlies van je gezondheid, door overlijden van een dierbare of door een (echt)scheiding.
  • Voor iedereen die wil ontdekken wie zij/hij werkelijk is en die de kwaliteit van haar/zijn leven wil verbeteren.

Het doel van integrale therapie is om je meer bewust te worden van de dingen die vaak onbewust bij je spelen. Om te ervaren dat er altijd een keuze is; dat je steeds weer opnieuw kunt kiezen voor wat je werkelijk wilt in je leven. Dat je zelf een actieve rol kunt innemen ongeacht wat er met je gebeurt. En dat je daardoor weer doel en zin kunt geven aan je leven. Je kunt altijd opnieuw beginnen. In de wetenschap dat iedereen alle antwoorden in zich heeft, maar er soms zelf (even) niet bij kan komen, werk ik vanuit respect met elke cliŰnt. Iedereen is baas over zijn eigen leven en daarmee over zijn eigen bewustwordingsproces


Werkwijze:

Elke dag is de eerste dag van de rest van je leven.
Allereerst houden we een intakegesprek omdat het vaak een hele zoektocht is om te ontdekken wat ons weerhoudt om te worden zoals we bedoeld zijn. In dit gesprek gaan we op zoek naar wat jouw klacht nu precies is en wat voor jou belangrijk is om aan te werken. Wat je in de therapie wilt bereiken. Ik help je met het ontdekken en verhelderen van blokkades die ervoor zorgen dat je niet vrij en voluit in de stroom van het leven kunt staan.
In mijn opleiding tot Spiritueel Therapeut heb ik een aantal gereedschappen aangereikt gekregen om aan het werk te gaan.
Ik werk veel met Voice Dialoque, NLP, regressie- en reincarnatietherapie en geef healings en Reiki. Ter ondersteuning maak ik gebruik van Bachbloesem- en Cosmic&Flower-remedies.


Voice Dialogue (VD)

In gesprek zijn met je innerlijke stemmen, dit zijn de rollen die je in je leven speelt en die je vaak in de weg kunnen zitten; denk maar aan de criticus of de perfectionist. Hoe meer delen je leert kennen en accepteren, hoe meer je jezelf als (ge)heel(d) kunt ervaren. En kunt kiezen wanneer je wel of niet naar deze stemmen wilt luisteren zodat je zelf de touwtjes van je leven in handen houdt.

 

Regressie- en re´ncarnatietherapie

naar boven

Dit betekent eigenlijk terug gaan in de tijd. Vaak zijn hinderlijke en beperkende gevoelens, gedachten en gedragsreacties(blokkades) in het verleden ontstaan. In deze (verbale) therapie kunnen de vervormingen ontdekt en/of be´nvloed worden en zo tot de gewenste veranderingen leiden. Er wordt gewerkt met trance, te vergelijken met dagdromen.

Je blijft in trance alert en houdt controle. Het is een toestand dat je helemaal naar binnen gericht bent en alles buiten jezelf even kunt vergeten en zo goed aan jezelf kunt werken. Dit werkt zowel psychisch als lichamelijk helend doordat je helemaal kunt ontspannen en gebruik leert maken van je eigen onbewuste intu´tieve mogelijkheden.

 

NLP

naar boven

Taal speelt een heel belangrijke rol in ons leven; bijvoorbeeld in je gedachten; je kunt jezelf als slachtoffer zien als er iets gebeurt, maar je kunt ook kijken wat je er zelf aan kunt doen; welke belemmerende overtuigingen heb je en welke zou je daarvoor in de plaats willen hebben; welke  positieve eigenschappen en kwaliteiten heb je; hoe kun je een goed gevoel in jezelf verankeren.
Ik wil graag een stukje met je meelopen op je pad als het allemaal even niet vanzelf gaat. Het is fijn  om te ervaren dat je het niet alleen hoeft te doen; er zijn altijd handen naar je uitgestoken, je hoeft ze alleen maar even vast te pakken. En ik help je graag om een stukje verder te komen zodat je weer de regie over je eigen leven krijgt.

 

~Pijn is onvermijdelijk, lijden is optioneel, volgens de Boeddhisten. ~