IK BEN.

Mijn naam is Henriëtte Maas, geboren in 1953.
Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.
Van oorsprong ben ik pedagoog en momenteel ook werkzaam op dat gebied. Ik ben teambegeleidster op een peuterspeelzaal en ik geef al jaren opvoedcursussen voor moeders van peuters, kleuters en pubers.
In 2004 heb ik de opleiding voor Spiritueel Begeleider aan de Academie voor Spirituele Integratie (ASPI) in Krommenie afgerond en in 2007 ben ik afgestudeerd als Spiritueel Therapeut. 
Ik ben gespecialiseerd in  “het Innerlijke Kind”; dit is mijn afstudeerproject; hierbij heb ik me met name gericht op mensen:
 - die moeilijk hun eigen grenzen kunnen bewaken,
 - die zich voor veel dingen verantwoordelijk voelen en zich gauw
   schuldig voelen naar anderen toe,
 - die het gevoel hebben dat ze nooit echt gelukkig of blij zijn.
   Alsof er altijd een waas over hun leven hangt.
In 2011 is mijn (werk)boek over dit onderwerp uitgekomen: Ik hou van mij en ook van jou. lees meer over deze boeken


In mei 2008 heb ik de specialisatie Kindertherapie afgerond. 
http://www.de-praktijk.org/jpg/HSK-ster-oranje_1.gifIn 2010 ben ik door het volgen van de Train de trainer Wijze ouder en de Ik ben oké-training,  consulent geworden bij de Stichting Wijze Moeders die ten doel heeft een veilige ruimte te creëren voor hooggevoelige kinderen.
Ik begeleid (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders; de rol van de ouders is heel belangrijk bij het werken aan problemen van het kind.
Nieuw is mijn boek voor ouders van pubers en jongvolwassenen: Als ze maar gelukkig zijn. lees meer over dit boek
 
In 1987 ben ik op yoga gegaan en toen is mijn honger ontwaakt om meer te weten te komen op het gebied van zingeving, maar ik kreeg ook steeds meer de behoefte om zelf innerlijk te groeien, om me te ont-wikkelen zoals symbolisch zo mooi weergegeven wordt op de schilderijen van Ans Markus. Ik begon met veel te lezen op spiritueel gebied en ging op yoga, later kwam daar nog meer bij zoals dansen volgens de vijf ritmes van Gabriëlle  Roth, dagboekschrijven, Familieopstellingen, De helende reis van Brandon Bays e.d. 
In 2006 heb ik de tweede graad Reiki behaald.naar boven>

MandalalesIn 1996 ben ik begonnen met mandalatekenen en ik vind dit zo heerlijk om te doen en om andere mensen daar kennis mee te laten maken, dat ik sinds 2004 ook mandalacursussen geef. Ik geef een beginnerscursus, een verdiepingscursus met een Geboortemandala maken, een Chakracursus, de cursus Seizoenen en elementen, een cursus Numerologie, een cursus Symboolkaarten en een cursus Wereldmandala’s. Eén keer per maand komen we bij elkaar waarin ik nieuwe opdrachten behandel waarmee de cursisten de maand daarop thuis mee verder kunnen. Per cursus zijn er 9 avonden.
 naar boven>
Sinds 2006 volg ik samen met mijn partner het pad van Encounter; doel van deze vereniging is om steeds meer ruis uit de communicatie met je partner te halen. Wij noemen het een cadeau voor onze relatie; we genieten steeds meer van ons samenzijn. Vanaf 2012 begeleiden wij zelf paren die ook kiezen voor meer stroming en diepgang in hun relatie. www.encounter.nl


De kwaliteit en betrouwbaarheid van mijn werk wordt gecontroleerd door mijn beroepsvereniging CAT; Collectief Alternatieve Therapeuten. Logo CAT
 


Mijn levensdoel is: mensen begeleiden om hun eigen unieke eigenschappen aan de wereld te laten zien, ze laten ervaren dat ze goed zijn om wie ze zijn, niet om wat ze doen.
Dat ze altijd een keuze hebben hoe te reageren op dat wat je meemaakt.
Hier is bewustwording voor nodig en ervaring opdoen. Weten en doen.naar boven>

 

~ Het mooiste dat je kunt zijn is jezelf ! ~

Cirkel
Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkwam.
Maar als ik mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen,
dan kom ik deze cirkel uit
en kan steeds weer opnieuw beginnen.